“Succesvolle samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven”, dit was het thema tijdens de Regionale Vlootschouw 2016 op dinsdag 27 september jl., die werd gehouden bij Damen Shipyards in Gorinchem.

Gilde Vakcollege Techniek werkt op diverse manieren samen met het bedrijfsleven, maar het project meiden & techniek is wel heel bijzonder. Tijdens korte pitches heeft het Gilde het belang en de manier van samenwerken gepresenteerd aan de belangstellenden. In 2012 heeft het Gilde een klankbordavond gehouden in samenwerking met o.a. dames vanuit het bedrijfsleven, ouders/leerlingen en docenten uit groep 8. Vervolgens zijn ze in 2013 gestart met het bouwen van een meidenkantine. In 4 jaar tijd is het gelukt om te groeien van 0 naar 20 meiden bij Gilde Vakcollege Techniek. Meiden die vanwege hun interesse (met je handen werken) en kwaliteit (creatief, nauwkeurig en sociaal) kiezen voor een vak in de techniek!

Er is een intensieve samenwerking met Martine Beijer, oud-leerling van het Gilde en nu eigenaresse van Aquarius Sanitair in Sleeuwijk. Ook tijdens de speciale meidendag op woensdag 1 februari 2017 zullen we wederom een bezoek brengen bij haar bedrijf. Wil je meer weten over dit project? Kijk op onze website: https://gilde.csdehoven.nl/meiden-techniek/. Meiden van groep 7 en 8 mogen zich al aanmelden voor de meidendag via: www.komnaardemeidendag.nl

Betrokkenen tijdens de regionale vlootschouw: dhr. Henri van Breugel (directeur Gilde Vakcollege Techniek), mevr. Wilma van der Stelt (coördinator examens en projecten), mevr. Ilse Visée (meidencoach), een 4e jaars leerling,  Susanne den Ouden (3e jaars leerling) + vanuit het bedrijfsleven mevr. Martine Beijer (eigenaresse Aquarius Sanitair in Sleeuwijk).